Blog

PELAKSANAAN KADAR CAJ BAHARU T20 BERMULA 1 OKTOBER 2018

USM KUBANG KERIAN, 1 Oktober 2018 – Hospital Universiti Sains Malaysia (USM) akan memulakan  kadar caj baharu terhadap pesakit  yang menerima rawatan terdiri daripada golongan berpendapatan tertinggi (T20) dan bukan warganegara bermula hari ini (1 Oktober 2018) dan digunapakai di semua klinik-klinik pakar yang terdapat di Hospital USM.

KADAR CAJ BAHARU T201

Menurut Timbalan Pengarah Klinikal Hospital USM, Dr Nik Min Ahmad, bagi golongan berpendapatan rendah atau (B40), kadar caj yang dikenakan tidak berubah.

“Kadar caj pendaftaran pesakit di klinik-klinik pula masih tidak berubah dan tiada caj baharu dikenakan kepada pesakit yang menerima rawatan di Hospital USM.

KADAR CAJ BAHARU T202

“Pelaksanaan kadar caj baharu bagi pesakit T20 dan bukan warganegara telah dipersetujui oleh pihak pengurusan tertinggi USM untuk dilaksanakan di klinik-klinik berasaskan surgikal sebagai permulaan,” katanya ketika menyampaikan taklimat dalam Majlis Sesi Pendengaran Awam: Pelaksanaan Kadar Fi Fasa 3 Hospital USM, baru-baru ini.

Tambah Nik Min, semua perkhidmatan di Hospital USM bagi golongan T20 akan dikenakan dengan kadar caj baharu termasuk perkhidmatan USAINS.

KADAR CAJ BAHARU T203

Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Timbalan Bendahari Kampus Kesihatan, Syed Ahmad Kamil Syed Zakaria, Penolong Bendahari Kanan, Dr Maziana Zakaria, pakar-pakar klinikal dan ketua-ketua jabatan serta unit Hospital USM.

Teks : Wan Salizawati Wan Ismail / Foto : Wan Mohd Rashidi Wan Mood

Pautan Luar

MSC|My Govermment|HRMIS|Kementerian Pengajian Tinggi|Kelab Kemudi Kelantan

Pengiktirafan

iqnet isobod isolab sirim rakanbayi mesraibadah

Hubungi Kami

PUSAT MEDIA & PERHUBUNGAN AWAM
Hospital Universiti Sains Malaysia
Universiti Sains Malaysia Kampus Kesihatan
Jalan Raja Perempuan Zainab 2
16150 Kota Bharu Kelantan.


Operator: 09-767 3000
No Fax: 09-767 1060
prohusm(at)usm.my

Penafian

Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

HUSM Cloud