Blog

500 PESERTA MERIAHKAN 'WALK FOR HEART' SEMPENA HARI JANTUNG SEDUNIA

WALK FOR HEART1

USM KUBANG KERIAN, 29 September 2018 - Ungkapan 'Sayangi Jantung Anda' begitu sinonim dengan masyarakat. Namun, sejauh manakah kesedaran masyarakat terhadap kepentingan penjagaan kesihatan jantung?

Demi menyahut seruan gaya hidup sihat, Persatuan Kardiotorasik Kelantan dengan kerjasama Hospital Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini menganjurkan program 'Walk For Heart' sempena Hari Jantung Sedunia dalam usaha meningkatkan kesedaran masyarakat betapa pentingnya menjaga kesihatan jantung.

WALK FOR HEART3

Hari Jantung Sedunia yang disambut setiap tahun ini merupakan dasar untuk meningkatkan kesadaran tentang Penyakit Kardiovaskular (CVD), serta membantu orang awam untuk melawan dan menurunkan beban penyakit jantung secara global.

Seramai 500 peserta terdiri dari pelbagai peringkat umur menyertai program tersebut yang memerlukan peserta berjalan sejauh tiga kilometer sebagai simbolik berjalan adalah merupakan salah satu aktiviti sihat dan seiring dengan program #USMFIT.

WALK FOR HEART2

Gimik perasmian 'Walk For Heart' telah disempurnakan oleh Penasihat Persatuan Kardiothorasik Kelantan, Profesor Dato' Dr Haji Mohamad Ziyadi Ghazali dan turut dihadiri oleh Presiden Persatuan Kardiothorasik Kelantan, Dr Zuhdi Mamat.

Teks: Lailatul Hafiza Abdul Rashid

Foto: Sazuwan Shasdan

Pautan Luar

MSC|My Govermment|HRMIS|Kementerian Pengajian Tinggi|Kelab Kemudi Kelantan

Pengiktirafan

iqnet isobod isolab sirim rakanbayi mesraibadah

Hubungi Kami

PUSAT MEDIA & PERHUBUNGAN AWAM
Hospital Universiti Sains Malaysia
Universiti Sains Malaysia Kampus Kesihatan
Jalan Raja Perempuan Zainab 2
16150 Kota Bharu Kelantan.


Operator: 09-767 3000
No Fax: 09-767 1060
prohusm(at)usm.my

Penafian

Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

HUSM Cloud