Blog

AHMAD SYAMIR MENANG PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO KSSUSM

USM, KUBANG KERIAN, 1 September 2018 - Logo rekaan Ahmad Syamir Mansor dipilih sebagai logo terbaik dan memenangi Pertandingan Mencipta Logo Persatuan Kumpulan Sokongan Susu Ibu Universiti Sains Malaysia (KSSUSM) yang diadakan sempena Sambutan Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia 2018 peringkat USM.

Ahmad Syamir merupakan seorang Arkitek dari Jabatan Pembangunan, Kampus Kesihatan USM meminati sebarang bentuk aktiviti melibatkan kreativiti hanya mengambil masa selama empat jam untuk menyiapkan logo tersebut dan tidak menyangka akan dipilih sebagai pemenang.

KSSUSM

Ditanya mengenai pandangannya tentang Program Sokongan Penyusuan Susu Ibu, beliau berkata, program ini sangat baik dan perlu diteruskan dalam skala yang lebih besar bagi tujuan memberi sokongan dan galakan berkenaan kebaikan penyusuan susu ibu kepada masyarakat amnya.

Dengan kemenangan tersebut, Ahmad Syamir menerima sijil dan hadiah iringan yang disampaikan oleh Pengarah Kampus, Kampus Kesihatan USM, Profesor Dato' Dr Ahmad Sukari Halim.

KSSUSM1

Sementara itu, Wad Berlian Hospital USM pula muncul sebagai pemenang utama dalam Pertandingan Mencipta Sepanduk Penyusuan Susu Ibu antara wad-wad zon penyusuan dan menerima hadiah berupa hamper serta sijil penyertaan.

KSSUSM telah wujud sejak tahun 1998 setelah Hospital USM mula diiktiraf sebagai Hospital Rakan Bayi dan pada tahun ini melalui sekretariat laktasi, persatuan KSSUSM telah berjaya didaftarkan sebagai sebuah badan bukan kerajaan atau NGO.

Teks & Foto: Mohd Hafiz Ya'acob & Lailatul Hafiza Abdul Rashid

Pautan Luar

MSC|My Govermment|HRMIS|Kementerian Pengajian Tinggi|Kelab Kemudi Kelantan

Pengiktirafan

iqnet isobod isolab sirim rakanbayi mesraibadah

Hubungi Kami

PUSAT MEDIA & PERHUBUNGAN AWAM
Hospital Universiti Sains Malaysia
Universiti Sains Malaysia Kampus Kesihatan
Jalan Raja Perempuan Zainab 2
16150 Kota Bharu Kelantan.


Operator: 09-767 3000
No Fax: 09-767 1060
prohusm(at)usm.my

Penafian

Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

HUSM Cloud